Öppet hus på folkhögskolan

Lördagen den 14 april var det öppet hus på Vadstena Folkhögskola. Då fanns det möjlighet att ta del av olika aktiviteter och titta på vad deltagarna gjort. Bland annat kunde man se Trä och smideslinjen göra karvsnitt, se fotografier länge ner. Det blir även bilder på hundar allra längst ner. För den som vill besöka oss finns det en möjlighet till på Folkhögskoledagen lördagen den 26 maj klockan 10-15.
Välkomna till folkhögskolan då!

oppet hus 1

Vid kanten av parken stod David Larsson redo att ta emot besökare och informera dem om vart de kunde gå. Han hade olika trycksaker att dela ut om skolans kurser och fakta om folkhögskolan som skolform.

oppet hus 2

Allmän kurs hade utställningar i Vätternsalen och Vadstenasalen. Ett av konstverken var fisken gjord av Khadar. Den passade bra ihop med utställningen som Fredrik och Linus gjort om jordskepp. Tidigare på terminen höll de även en bildningsresa som handlade om detta, läs här. Senare kommer ett blogginlägg som handlar om Allmän kurs och berättar mer om utställningarna och konstprojektet de haft under våren.

oppet hus 3 kopiera

Det fanns även möjlighet att se en stumfilm som var från skolans första år. Så här trevligt med ljus på matbordet hade de på lördagskvällarna.

oppet hus 4

Ute på gården på Trefaldighetsgården hade Allmän kurs ett café med gratis kaffe och kakor. Trots det så var Pontus helt ensam, eftersom inga cafégäster var där när jag tog det här fotot.

oppet hus 5

Uppe i Bildsalen på Trefaldighetsgården höll tre av deltagarna från Trä och smideslinjen på att öva sig i tekniken karvsnitt. Här är de Magnus som karvar.

oppet hus 6

Här är en närbild på provbiten som Magnus höll på med. Han funderar på att använda karvsnitt när han ska dekorera ryggstödet på allmogestolarna han håller på att snickra.

oppet hus 7

Trä och smides linjen hade hållit på med karvsnitt i ett par veckor, men just denna dag hade de den första riktiga lektionen med Elin Juberg som är träbildhuggare. Hon berättade att det går att göra karvsnitt med vanlig kniv. Dekorationsformen består av geometriskt upprepade mönster.

oppet hus 8

Christoffer begrundar ett papper med olika runda dekorationer. Bredvid honom skymtar Birgitta som inte tyckte att karvsnitt är hennes bag. Men hon tipsade om att man kan börja med att träna på att göra karvsnitt i hårt smör eller på morötter.

oppet hus 9

I Nya köket höll caféansvarige Håkan Andersson på att diska och missade det vackra vädret.

oppet hus 12

När jag gick ut igen fanns flera från Textillinjen på gården. David tog en kopp kaffe i solskenet.

oppet hus 10

Filippa höll på att sticka något i rosa garn.

oppet hus 11

Hanna broderade och Lina ser ut att vara i färd med att sticka ett par strumpor.

oppet hus 13

Pontus blev glad när den här besökaren kom till öppet hus. Hon heter Chilla och är en nio månader gammal cavalier king charles spanielvalp.

oppet hus 14

Men inte bara en hund kom – utan två. Här är Cindy som är en dvärgschnauzer och hennes matte som heter Eva Andrén.

oppet hus 16

Här är Eva tillsammans med Chilla. Chillas matte är Jina som följde med Eva och hennes man till öppet hus.

oppet hus 15

Anders Andrén och Cindy som verkar sugen på gratisfika. Eva och Anders gick senare upp i Textilsalen för att hälsa på vännen Annalena som går på Textillinjen.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s