En eftermiddag med kreativa aktiviteter

Första dagen i mars bestod bildningsresan av olika skapande aktiviteter som de studerande hade att välja bland. Även några av deltagarna som går Textillinjen och Trä och smideslinjen fick leda varsin slöjdsyssla. Här är några fotografier från det som hände i Trefaldighetsgården.

1 mars 1

Ulla och Kerstin från Empiren 1 hade valt att göra decoupage. Det innebär att man klistrar servetter med olika motiv på föremål.

1 mars 3

Kerstin igen och Skaidrite från Empiren 2 som har klistrat fast ett blommotiv på en stor konservburk.

1 mars 4

Den här burken gjorde Kerstin. Det är ett lager klister ovanpå servetten som inte har torkat ännu. När det är klart blir det mycket hållbart och vattenavstötande.

1 mars 5

I nästa rum i korridoren där ÅterBildningsbutiken har sina lokaler fick jag syn på den här voodoodockan?!

1 mars 6

Men det visade sig att det bara var Birgit från Empiren 1 som nålfiltade. Även Inger från Empiren 1 filtade en boll av ylle. Själva metoden går ut på att sticka ner nålen, som har flera hullingar, i yllet så att det filtar i hop sig.

1 mars 8

I Haydensalen fanns Micke Carlefyr som ledde aktiviteten body percussion vilket innebär att man använder kroppen som ett slaginstrument. Ted från Allmän kurs har hittat några takter som gör Micke väldigt glad.

1 mars 9

Erkänner att det här är en arrangerad bild. Jag bad Ted och Micke och Melker från Allmän kurs att sätta sig och klappa med händerna i knät.

1 mars 10

I Textilsalen höll några deltagare från Textillinjen i aktiviteten Nåla och måla. Det visade sig vara en omskrivning för att brodera. Det var något som Ulla från Empiren 2 hade gjort – en blomma i ylletråd.

1 mars 11

David från Textillinjen var färd med att brodera den ”läskiga” döskallen som ligger framför honom på ryggen till sin jeansjacka.

1 mars 12

Linnea från Textillinjen höll också på med ett broderi.

1 mars 13

Hon fyllde i konturerna på det mönster som redan fanns på tyget.

1 mars 14

I Nya köket höll några studerande från Allmän kurs på att göra tändstickstavlor. Det går ut på man klistrar tändstickor i ett mönster. Här är det Alva och Anna som gör varsin tavla.

1 mars 15

Aron och Pontus gjorde också tändstickstavlor.

1 mars 23

Edvin visar sin tändstickstavla för Håkan Andersson som ser tveksam ut. När Håkan gick ut berättade deltagarna för mig att Håkan tvingar dem att göra tändstickstavlor för att de ska bli godkända. Det förklarar varför endast studerade från Allmän kurs deltog. 😉

1 mars 17

Trä och smideslinjen höll i en aktivitet som hette Snida ditt eget köksredskap. Här är det Ankan från Empiren 1 som säger att hon täljt sig en slagruta, som man letar efter vatten med. Men den skulle kanske kunna användas till slangbella också?

1 mars 18

IngaLill från Empiren 1 håller på att yxa till en trägaffel.

1 mars 19

Den här skeden var verkligen välgjord och ändå har Birgitta bara täljt på den i en timme. Förklaringen är att hon går Trä och  smideslinjen.

1 mars 20

Agneta från Empiren 1 ska använda de hoprullade notbladen till den röda lampskärmen. Det är gjorda genom att man rullar notbladet eller något annat pappersark runt en sticka – en sådan som man stickar med.

1 mars 21

Sedan kan man klistra fast dem på en konservburk som här. Det är Kristina på Empiren 1 som gör den här.

1 mars 22

Här är en färdig burk som Mona på Empiren 1 har gjort. Den ska hon använda till att ha pennor eller penslar i.

 

Annonser

En reaktion på ”En eftermiddag med kreativa aktiviteter

  1. Ping: Stövlar och sandaler visade vägen till Folkhögskoledagen | Bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s