De första bildningsmötena

Nu har bildningsresan dragit i gång igen och den 18 januari träffade de nya grupperna varandra för första gången. Eftermiddagen bestod av olika aktiviteter i syfte att få veta mera om de andra. Här följer några nedslag i några av grupperna och lite om vilka aktiviteter de deltog i.

DSCF8023

Nytt för i år är att två av salarna i Empirevillan kommer användas av två grupper. Grupp 1 kommer vara i Bjälbosalen. Här sitter Alice som går Allmän kurs och Jessica som går Omsorgsutbildningen och pratar.

Bjallbosalen 2

Carita och Lina som båda börjat på textillinjen denna termin talade med varandra. Uppgiften som de fått av Bosse Aronsson var att berätta om en person som betytt mycket för dem och en fiktiv plats som de skulle vilja besöka.

Salongen 1

På andra våningen på Empirevillan finns Salongen och där höll grupp 2 till. Camilla Millberg Pigulla och Anita Gustavsson hade en uppgift där de delade ut memorybrickor. De som hade samma motiv fick försöka finna varandra genom gester. Efter det fick de berätta om varandra för varandra. Här står Valentina från Omsorgsutbildningen och pratar med Birgit från Empiren 1.

Salongen 2

Allra sist fick man presentera den person man hade pratat med för hela gruppen. Här är det Inger Stark från Empiren 2 som blir presenterad av Birgit från textillinjen.

Salongen 3

När Matilda Forsärla kom till Salongen hade hon med sig ett rött garnnystan som deltagarna fick kasta mellan sig medan de stod i en ring. Samtidigt berättade de varsin bit av en saga som uppstod spontant i stunden. Här är det Valentina som ger garnnystanet till Birgit. På bilden finns också Fredrik och Ted som går Allmän kurs och Matilda.

Salongen 5

Efter ett tag blev det röda garnet som ett nät mellan deltagarna och när garnet hade tagit slut fick man gå tillbaka och rulla ihop det igen samtidigt som sagan fortsatte. Fredrik, Birgit och Ted.

Vatternsalen

I Vätternsalen fanns grupp 7. Martha Magyar delade ut en uppgift till dem som gick ut på att sex personer skulle stå på en matta och vända på hela mattan samtidigt. Första gången fick de prata med varandra. Här är Britt-Mari från Empiren 2, Kerstin, Ankan och Agneta från Empiren 1 och Erik och Jim som går Omsorgsutbildningen.

Vatternsalen 2

Gruppen fick göra ett försök till att vända mattan men nu utan att prata med varandra. Jim fick då vara ledaren för de andra.

Vadstenasalen

I Vadstenasalen satt grupp 6 och pratade. De hade fått samma uppgift av Bosse Aronsson som grupp 1 fick. Här pratar Ingegärd från Empiren 1 med Amanda som går Omsorgsutbildningen. Birgitta, Empiren 2 talar med Martin, Allmän kurs.

Arken 1

I Arken fanns grupp 4 som hade fått i uppgift av Håkan Andersson att ur den två orden Folkhögskolans och bildningsresa bilda så många nya ord som möjligt av de bokstäver som ingår. Amina från Allmän kurs var sekreterare och antecknade. Längst till vänster på bilden står Agneta från Empiren 1 och på stolarna till höger sitter Anna och Totte från Allmän kurs.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s