Traditionell grötfrukost och adventsandakt

Den första december var det en riktig tradition på skolan. Tidigt på morgonen var det grötfrukost i matsalen innan vi tillsammans gick till Trefaldighetskyrkan för en adventsandakt. Inbjudna till tillställningen var pensionärer som tidigare arbetat på Vadstena Folkhögskola. Här är några bilder från adventsmorgonen.

Ljus

Vid halv åtta på morgonen när jag kom till matsalen var det mörkt ute. Men utanför lyste flera stora marschaller upp i vintermörkret.

Grot

Huvudpersonen på frukosten var risgrynsgröten. Här ett stort fat fullt med nykokt gröt med kanel på.

Palagg

Dessutom fanns det flera sorters bröd och till dem flera olika pålägg att välja bland.

Lotta Kerstin

Nuvarande en tidigare textillärare. Lotta Rehn åt frukost med Kerstin Höglund som tidigare arbetat som textillärare på skolan.

Monica Kicki

Monica Sturzenbecker berättade att hon blivit inbjuden till Guldbaggegalan den 22 januari nästa år. Hon spelade en av rollerna i filmen Småstad, en av årets mest uppmärksammade filmer.

Kyrkbankar

I Trefaldighetskyrkan hade ett ljus tänds på varje bänkrad och besökarna var förväntansfulla.

tanda ljus

Ännu ett ljus tändes – det första i adventsljusstaken. Hon som tände ljuset studerade på Team Med Uppdrag som den veckan var på skolan.

Alva

Alva från allmän kurs spelade gitarr och sjöng Tänd ett ljus. Det är en låt från 1987 som Triad fick en hit med till julen det året.

Maria

Maria Brolinson läste julevangeliet.

Hakan

Håkan Andersson berättade om en resa han gjorde från Iran till Afganistan då han och hans resesällskap fastnade i bergen. När de såg ljus på natten blev de rädda men det visade sig att det var deras vänner som kommit för att hjälpa dem.

Gun

Organisten Gun Palmqvist spelade psalmerna 103: Bereden väg för herran och 105: Hosianna, Davids som. Hon spelade även en instrumental version av Dotter Sion, fröjda dig.

Annalena

Annalena som går på textillinjen läste en adventsdikt.

Altare

Altaret i Trefaldighetskyrkan var vackert upplyst och läktaren var smyckad med granris och band.

Kerstin Karin Torbjorn

Efter adventsandakten följde de inbjudna pensionärerna med till ÅterBildningsbutiken där Karin Nyström berättade om vad som var nytt på skolan. Här lyssnar Kerstin Höglund och Torbjörn Karlsson som tidigare arbetat som vaktmästare på skolan.

fyra

Marica Törnqvist som jobbat i köket och på expeditionen, Britt-Marie Rydkvist, som arbetat i köket, Kerstin Höglund och Anders Svensson, tidigare lärare på skolan hade alla kommit till adventsmorgonen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s